29. Maj 2020

Tur til Anebjerg området, hvor jeg sætte mig bogstaveligt en time ved en sø, uden at det nu gav mange nye fund eller flotte billeder. Det største oplevelse i den time var nok at der var en del larm lige bag mig, og på et tidspunkt lignede det som om noget var irriteret.

Så hørte jeg følgende tæt på (optagelsen er fra nogle sekunder senere -lidt længere væk)

I den time kunne jeg tage mange billeder af et Hvid Vipstjert par.

Hvid Vipstjert – Hun, vil jeg mene, pga den mindre skarpe linie mellem sort og hvid i nakken.

Faktisk var den Blå Libel (altså den gule Blå Libel) måske den mest imponerede af alle. Dejligt at jeg alligevel tænkte at det lignede en Blå Libel, selvom den var gul.

Det lykkedes at udarbejde de sidste billeder fra turen i går, og det var faktisk ret imponerende.

Og jeg er ret sikker på at jeg nu kan tilføje Havesanger til min livsliste. Jeg venter lige til nogen kan bekræfte det på iNaturalist.

Edit: Uden at opdage det fandt jeg en ny art af 99arter:

Blodplet

Jeg mente faktisk at jeg allerede havde den, men det viser sig at det er art nr 74 af 99.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


OM OREWOET

Familiefar, ser på fugle fra terrassestolen og i den lokale natur. Holder også lidt øje med alt andet liv.
Bor i Skanderborg Kommune


Kategorier:


99Arter Anebjerg Bogfinke Boligbirding Boligfugl DOF Egern Flagermus Fotografi Fugle Grågæs Gråspurv Gulspurv Haven Hvid Vipstjert Hvinand Hættemåge iNaturalist Jernspurv Kamera Lydoptagelse Matrikelart Mossø Mus Musvåge Ravn Rød Glente Rødhals Rødstjert Rørhøg Sjagger Skanderborg Sø Skarv Skovskade Skovspurv Solsort Spurvehøg Spætmejse Stillits Stor Flagspætte Stormmåge Stær Sumpmejse Sølvmåge Tornirisk Tornsanger Tyrkerdue Tårnfalk Video YouTube