24. Februar 2020

3 timers (langsomt og ofte stillestående) gåtur gennem skoven til Skanderborg Sø og tilbage. Absolut højdepunkt: En Sortspætte! Det havde jeg ikke forventet. Også en nyhed for mig personligt. Jeg mindes kun at have set den som barn.

Ellers endeligt nogle dårlige billeder af skovskader…. endligt nogle som kan identificeres, Endvidere 4 Stor Flagspætter, et Egern, 2 hvinander (har jeg sagt at jeg synes de er smukt?) og en fasan som jeg ikke nåede at tage et billede af.

Da jeg kom hjem – fuld af adrenalin og vågn, så jeg fra bag mit skrivebord ( jeg nåede kun lige at sætte mig ned) noget gråt som lynhurtigt svævede forbi den lille åbning ind til haven.
Og det viste sig at være en Spurvehøg (tror jeg… eller er det en duehøg?). Den kunne jeg fint fotografere.

Men jeg nåede ikke langt med at udarbejde billederne i aften (og 2 små videoer af flagspætter). Så jeg håber at jeg kan vise nogle i morgen.
Det var en overraskende god fugletur. Sortspætte var helt uforventet, og hele 4 larmende skovskader (jeg havde ikke engang set den før i denne skov) gjorde det lidt nemmere for mig at tage et nogenlunde billede.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


OM OREWOET

Familiefar, ser på fugle fra terrassestolen og i den lokale natur. Holder også lidt øje med alt andet liv.
Bor i Skanderborg Kommune


Kategorier:


99Arter Anebjerg Bogfinke Boligbirding Boligfugl DOF Egern Flagermus Fotografi Fugle Grågæs Gråspurv Gulspurv Haven Hvid Vipstjert Hvinand Hættemåge iNaturalist Jernspurv Kamera Lydoptagelse Matrikelart Mossø Mus Musvåge Ravn Rød Glente Rødhals Rødstjert Rørhøg Sjagger Skanderborg Sø Skarv Skovskade Skovspurv Solsort Spurvehøg Spætmejse Stillits Stor Flagspætte Stormmåge Stær Sumpmejse Sølvmåge Tornirisk Tornsanger Tyrkerdue Tårnfalk Video YouTube