22 Marts 2020

Efter at jeg så (og genkendte!) en hvid vipstjert som fløj forbi, besluttede jeg mig for at sætte mig ned på terassen. Det blev til mere end en time med kikkert i hånden. Fantastisk at se hvordan fuglene dukker op efter cirka 15 til 20 min. Det er åbenbart den tid de har brug for for at få tillid til situationen. Og så kommer de også ret tæt på, som denne forsigtige rødhals.

Der skete ikke så meget i den tid jeg var der, selvom jeg har et meget flot udsigt over et stor stykke himmel. En fiskehejre, 2 musvåge, tårnfalk, nogle enkelte måger (som jeg så gerne vil have nogle gode billeder af til indifikation til Boligbirding projektet fra DOF, men det lykkedes igen ikke rigtigt),

Og så var der pludseligt denne hvirvel af måger (går jeg ud fra), stort set ud af ingenting kom der cirka 1000 meget tæt pakkede og rundcirklende fugle. Jeg går ud fra at de nyder termikken og lader sig forflytte på denne måde. Gennem kikkerten (hvor man kun ser et mindre område) var det et stort syn. Den fuglehvirvel mindede om sild i havet.

Det var en fornøjelse at høre alle de små lyde af havefuglene omkring terassen. Sikke en hyggelige lyde kommer der fra dem. Efter en vinter bag vinduerne er det ret imponerende at opleve. Lyden af blåmejsens hakke i solsikke-kerne, vingeslagen af den frem og tilbage spurtende skovspurv, Gråspurvens smalltalk i grenen.

Tiden blev afsluttet med et besøg af en rødbrystet jordbi. Jeg har ikke styr på jordbier, eller bier i det hele taget, så det er dejligt at denne kom så tæt på.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.