2. Juni 2020

På en meget varm dag, med temperaturer op til 26 grader, er der alligevel (?) liv i haven. Det lykkedes såmænd at få et billede af en Okkergul Randøje. Det er kun anden gang i et år at jeg kan registrere en.

Det er klart at jeg, ligesom de fleste mennesker, reagerer med glæde når jeg ser en sommerfugl. Det må være farvene, metamorfosen fra larve, og det tilsyneladende uskyldige flavre omkring. Jeg burde gøre mig umagen til at prøve at se nogle flere, fordi der findes faktisk trods alt en del sommerfugle i danmark.

Ellers var denne… uhm… flue meget i øjnefaldende, dog også meget små.

Og jeg havde endda set den før for to dage siden, men i det varme vejr er de fleste insekter meget ivrigt og uroligt, så jeg kunne slet ikke fotografere den.

Den Engriflet Hvidtjørn i vores have er for første gang kommet i blomst i disse dage, og beviser dermed at det er en engriflet hvidtjørn. Den skal nok give skygge i vores solvendte have.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


OM OREWOET

Familiefar, ser på fugle fra terrassestolen og i den lokale natur. Holder også lidt øje med alt andet liv.
Bor i Skanderborg Kommune


Kategorier:


99Arter Anebjerg Bogfinke Boligbirding Boligfugl DOF Egern Flagermus Fotografi Fugle Grågæs Gråspurv Gulspurv Haven Hvid Vipstjert Hvinand Hættemåge iNaturalist Jernspurv Kamera Lydoptagelse Matrikelart Mossø Mus Musvåge Ravn Rød Glente Rødhals Rødstjert Rørhøg Sjagger Skanderborg Sø Skarv Skovskade Skovspurv Solsort Spurvehøg Spætmejse Stillits Stor Flagspætte Stormmåge Stær Sumpmejse Sølvmåge Tornirisk Tornsanger Tyrkerdue Tårnfalk Video YouTube