19. August 2020

Endeligt vand på (have)bordet i de sidste 24 timer. Temperaturen var en anelse mindre højt og blev til “behageligt”.

Om morgen var der en Gærdesanger og en Tornsanger igen. Jeg mente selv at det var lidt for tilfældigt at der igen var two meget lignende fuglearter samtidigt i haven, og jeg undrede mig over at lyset måske gjorde at jeg mente at de var forskelligt. Men de billeder jeg tog afslørede at det var ganske rigtigt igen de to arter samtidigt.

Der var sikkert en spurvehøg omkring, det var som om den dukkede hele tre gange op i en kort øjeblik, for kort til at være 100% sikker omkring artsbestemmelsen. Så det blev til 98% sikker.
Tårnfalken “sang” højt et øjeblik. Og far og børnene var enig om at det lignede som om den grinede højt.
De 5 skovskader var igen i haven en stor del af dagen. Måske er det også Rønnebærtræet som tiltrækker dem.
En stor flok Råger kom tæt på på marken, men, måske på grund af det høje gras, jeg kunne ikke se en Allike. Der er mange når jeg kører tæt på huset, men i øjeblikket aldrig fra matriklen. Så den har jeg ikke kunne krydse af på mine ugentlige “Boligfugl” lister. Måske i morgen så.
Der var 14 småfugle i rønnebærtræet, men jeg så dem først da de fløj væk i en fart. Måske var det “bare” Skovspurve, de lignede sådan set bagfra og på afstand, men de fløj tæt sammen og der var det sædvanlige antal skovspurve tilbage i haven efter de fløj væk.

Det blev til nogle billeder af fluer og lignende på iNaturalist, da jeg igen ikke havde tid og ro til at gå efter andet.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.