18. Juli 2020

Da jeg åbnede døren til garagen fløj denne Jordugle mod min hånd, hvorefter den fald på jorden, tilsyneladende ikke i stand til at flyve op med det samme. Den kunne derfor fanges og bestuderes, før den blev sæt ud igen. Det er sjældent at sådan en flot, stor natsværmer bliver opdaget om dagen, og det var også en ny art for mig.

Igen i dag var der flere kålsommerfulge, men den eneste som det lykkedes at fotografere var igen en Grønåret Kålsommerfugl. Den var altså ikke så talrigt sidste år.

Og dagens overraskelse:

En Tornsanger som er i gang med et eller andet i det (meget) tykke del af ligusterhækken som er lige blevet klippet. Så af alle steder valgte den de eneste par meter som er blevet klippet.
Der har været gennem længere tid en Gærdesanger i og omkring haven, så jeg gik først ud fra at det var en Gærdesanger. Men denne gang viste fuglen sig meget mere, den hoppede rund på grasset og sad forholdsvis længe oppe på hækken, hvorfra den sang. Og efter noget tålmodighed viste den også dens lysere ben, og beviset for at det denne gang er en Tornsanger.

Den kan åbenbart få en anden kuld unge, men jeg er ikke helt sikker på hvad den laver i hækken. Den flyver i hvert fald frem og tilbage med jævne mellemrum. Den lander i en fart altid samme sted og skyder ind i hækken, for så en 20 sekunder senere at komme frem på forskellige steder. Når den flyver fra hækken ser den først rundt, og hopper eventuelt først en smule på stedet, inden den vælger at flyve ud igen.
Og det er sikkert en god taktik, da der på et tidspunkt var en Tårnfalk ret tæt på i luften, som mussede over marken.

Flagermus om aften igen, ingen får på stien. Så 3x gæs overflyvende, i alt 5 gæs, i hvert fald 1 Grågås.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.