15. August 2020

Denne flue var nok den flotteste som blev fotograferet i dag. Og den mest i øjnefaldende med vingerne spredt ud som de er. Jeg har ingen styr på hvad det er, men iNaturalist kan måske svare på det.
Edit: iNaturalist – eller mere precis Monica Oyre – identificerede den som Acidia cognata -ikke særligt almindeligt kan jeg se.

Skovskaden var synligt to gange fra huset, den anden gang fordi den besøgte rønnebærtræet, som er fuld af bær i øjeblikket. Så Skovskaden kom med på listen af Boligfugl med fuglearter set på eller fra matriklen.

Og der kom i dag en helt nyt art på, art nr 92 på min nye livsliste. Vi havde nemligt undret os over et skrigende lyd meget sent om aften, og i dag kunne jeg – svagt og meget i baggrunden – optage det:

Ved at søge på nattet på “fugle man kan høre om natten”, kom jeg til en side fra naturguide.dk, som forklarede at det er unge fra en Skovhornugle. Så, tak, tjek!

Her er et eksempel fra xeno-canto.org:

Det betyder at jeg nu er på 25 arter set/hørt fra matriklen i denne uge. Og i morgen har den uge en sidste dag mere.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


OM OREWOET

Familiefar, ser på fugle fra terrassestolen og i den lokale natur. Holder også lidt øje med alt andet liv.
Bor i Skanderborg Kommune


Kategorier:


99Arter Anebjerg Bogfinke Boligbirding Boligfugl DOF Egern Flagermus Fotografi Fugle Grågæs Gråspurv Gulspurv Haven Hvid Vipstjert Hvinand Hættemåge iNaturalist Jernspurv Kamera Lydoptagelse Matrikelart Mossø Mus Musvåge Ravn Rød Glente Rødhals Rødstjert Rørhøg Sjagger Skanderborg Sø Skarv Skovskade Skovspurv Solsort Spurvehøg Spætmejse Stillits Stor Flagspætte Stormmåge Stær Sumpmejse Sølvmåge Tornirisk Tornsanger Tyrkerdue Tårnfalk Video YouTube