13. April 2020

Jeg kommer lige nu ikke længere end Osmia- slægten til denne bi. Det ligner som om der er ret mange omkring nogle af vores busker, i dag omkring 10 stykker.

Når man ikke kender et slægt er det svært at sætte navn på, fordi man ikke ved hvilken muligheder og faldgruber en slægt har.

Så jeg holder mig til Osmia, og så venter jeg på iNaturalist for at se om jeg kan blive klogere.
(Edit: iNaturalist fortæller mig at det er ikke af slægt Osmia, men slægt Andrena -og sandsynligvis en Rødpelset Jordbi)

Jeg har ikke set en ugle i 100 år, men i går fløj der noget forbi bilruden i mørket, som nok næsten kun kan have været en ugle. Jeg har lige fået bekræftet at jeg har hørt en natugle omkring der, og i dag var der nogle korte alarmkald da jeg kom forbi.
Det er svært at få uglen til at se, men måske skal jeg bare komme oftere i det private skov i nærheden.

Men kan måske være heldigt at se noget om dagen et eller andet sted oppe i træerne.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


OM OREWOET

Familiefar, ser på fugle fra terrassestolen og i den lokale natur. Holder også lidt øje med alt andet liv.
Bor i Skanderborg Kommune


Kategorier:


99Arter Anebjerg Bogfinke Boligbirding Boligfugl DOF Egern Flagermus Fotografi Fugle Grågæs Gråspurv Gulspurv Haven Hvid Vipstjert Hvinand Hættemåge iNaturalist Jernspurv Kamera Lydoptagelse Matrikelart Mossø Mus Musvåge Ravn Rød Glente Rødhals Rødstjert Rørhøg Sjagger Skanderborg Sø Skarv Skovskade Skovspurv Solsort Spurvehøg Spætmejse Stillits Stor Flagspætte Stormmåge Stær Sumpmejse Sølvmåge Tornirisk Tornsanger Tyrkerdue Tårnfalk Video YouTube