11. September 2020

Selvom jeg har forsøgt at byde på nogle muligheder, kan jeg indtil videre ikke beslutte mig for havder er for en and. Først mente jeg at det er en Troldand, og det synes jeg stadigvæk er det bedste bud. Men de plejer ikke at have en hvid bryst. Heller ikke en bjergand har en hvid bryst. Er det så en ung…. hvad?
Måske kan iNaturalist hjælpe til.
(Edit: Det blev til en Hvinand)

Anden blev set på en tur til Mossø Vest, hvor jeg sad stille i en time. Det var ret stille på vandet, i forhold til vintermåneder. Min teleskop er ikke verdens bedste, så jeg kunne heller ikke se meget langt. Der var for eksempel en kæmpe flok sorte fugl midt på vandet. Sikkert Blishøner, men jeg kunne ikke se det på grund af afstanden.

Men jeg sad fint, og udsigten var meget flot. Omkring mig var der en Halemejse (jeg så i hvert fald kun 1) og en Spætmejse, og den største overraskelse var nok en Musvåge som skreg og fløj over søen.
Jeg går ud fra at den var på vej til noget andet, ellers forstår jeg ikke hvad den laver over en stor sø.

Og dagens nyhed var en Ravn, som jeg så lige efter jeg var kommet hjemme igen. Art nr. 37 til Boligfugl September, det bliver et rekord måned.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.