Gammelt postkort Tisvilde Hegn.

For nogle dage siden fandt jeg dette postkort på en loppemarket. Det trak min opmærksomhed fordi det er et landskab som umiddelbart er lidt intet sigende. Billedet kunne have været taget mange steder i Danmark, eller endda i verden.

Men alligevel var det blevet lavet om til et postkort, og fandt jeg det tiltrækkende. Det er denne slags billeder som er svært at finde, svært at tage med sit eget kamera, og svært at være opmærksom på når man er ude omkring i verden.

Måske er det den enkelte komposition som gør det tiltrækkende: vandet som løber fra forest på billedet til det forsvinder halvvejs ind immellem planterne, og netop på dette sted  – lidt til venstre fra det – findes et træ som på grund af afstanden ses meget mindre ud end de øverige træer.

Billedet er fra “Tisvilde Hegn. Ved Horskær”. Det står i hvert fald på forsiden.

Tisvilde Hegn ligger i Nord-Sjælland:


View Larger Map

Horsekær er det vandet i skoven man kan se på kortet. Og nu at jeg ved det, forestiller jeg mig at jeg kan se Horsekær som et tynd streg bag den centrale træ.

Tisvilde Hegn er et vigtigt og meget populær skovområde. Som Wikipedia siger:  “Det er blevet anslået at Tisvilde Hegn besøges af over en halv mio. gæster hvert år.”

Der er også netop udgivet en bog om området, som man kan læse om på http://tisvildehegn.dk/.

Men alt det vidste jeg ikke da jeg så kortet iblandt alle de andre kort. Den så bare tiltrækkende ud på en nærmest mystisk måde.


Comments

One response to “Gammelt postkort Tisvilde Hegn.”

  1. Mikkel avatar
    Mikkel

    Jeg har ofte ledt efter dyr med fiskenet lige præcis dér.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.