4 minutter fugle

Det som startede som en lille flok fugle som kom flyvende imod mig, næsten ikke synligt mod den grå, regnfyldte himmel, viste sig sidste onsdag at være det første tegn af dagens oplevelse.

Det svage lys gjorde det ikke klart at den lille flok kun var det første (som jeg så) af en strøm af småfugle som, ifølge billedernes meta-data, fortsætte i mere end 4 minutter. Fugle fløj lavt, med lidt afstand ind imellem hver enkelt individ, umiddelbart ikke særligt organiseret, og ikke mere end højst et ti-tal stykker ved siden af hinanden.

Det gjorde at det der bare kom flere og flere flyvende fra bag ved skoven, og at jeg dermed havde god tid til at hente kameraet. Jeg kunne endda pille med indstillingerne i et, stort set forgæves, forsøg på at få et godt billede af flokken for at kunne se hvad det var for nogle fugl.

Det viste sig at jeg trods alt fandt 3 fugl på de 58 grå billeder som jeg nåede at tage, som viste lidt farve:

Det var heldigvis nok at kunne finde frem til at det var kvækerfinker, men det fandt jeg først da jeg ledte i Dansk Ornitologisk Foreningens database (dofbasen.dk) efter et flok småfugle som var cirka 1000 til 2000 fugle stor. Sådan en flok kvækerfinker var blevet set dagen før, og senere – om aften, ved Silkeborg – på den onsdag den 6. november.

Kvækerfinke
© Kasper Malmberg nogle rettigheder forbeholdes

Min observation på iNaturalist tiltrak også en bruger som identificerede dem som kvækerfinker, og i går fik jeg at vide at en stor flok kvækerfinker var blevet set i universitetsparken i Aarhus senere den dag.

Aldrig har jeg set sådan en stor flok, det var forbavsende at se at det bare blev ved med at komme flere fugle. Det var simpelthen imponerende.
Jeg mindes i øverigt ikke at have set en eneste kvækerfinke før, men nu så jeg åbenbart cirka 2000 af dem – dvs deres silhouetter.

Og 2000 kvækerfinker, det er åbenbart ingenting… for noget tid siden blev der set 17.000 i en time ved Nørre Snede ifølge min twitter-feed, og hvad at mene om en flok af 4.000.000 kvækerfinker – set i Østrig i 2009:

(Billed fra wikimedia)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.