17. August 2020

Helt utroligt at denne Guldhale bare var der i en ligusterhæk foran mit vindue. Det var synligt fra bag vinduet som et orange plet på bladene, og kameraet gennem det åbne vindue kom lige tæt nok på til at få et nogenlunde billede. Det siges ellers at en Guldhale er svært at finde, så at se det indenfra i ens egen have er vel næsten et mirakel.
Og så har jeg lært hvad en Guldhale er.

Det var allerede en god dag, med en Spurvehøg som fløj forbi efter at jeg cirk 2 min. var i gang med at skrive alle fugleobservationer fra haven ned. Der var faktisk også en Tårnfalk, en Musvåge kunne høres, og der var hele 5 Husskader i vores have. Ikke mørkeligt at der næsten ikke var småfugle til at se den første kvarter af den halve time fugleobservationer.

Og så var der også det dybe lyd af en Ravn i skoven, som kunne høres inde i huset og som var synligt på træets top:

Den Sommerfuglelarven som sønnen fandt i haven og som ligger i et glas indenfor er blevet helt mørkebrun. Gad vide hvornår – og om – der kommer en sommerfugle ud af den.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


OM OREWOET

Familiefar, ser på fugle fra terrassestolen og i den lokale natur. Holder også lidt øje med alt andet liv.
Bor i Skanderborg Kommune


Kategorier:


99Arter Anebjerg Bogfinke Boligbirding Boligfugl DOF Egern Flagermus Fotografi Fugle Grågæs Gråspurv Gulspurv Haven Hvid Vipstjert Hvinand Hættemåge iNaturalist Jernspurv Kamera Lydoptagelse Matrikelart Mossø Mus Musvåge Ravn Rød Glente Rødhals Rødstjert Rørhøg Sjagger Skanderborg Sø Skarv Skovskade Skovspurv Solsort Spurvehøg Spætmejse Stillits Stor Flagspætte Stormmåge Stær Sumpmejse Sølvmåge Tornirisk Tornsanger Tyrkerdue Tårnfalk Video YouTube